En begravning gör många nervösa, och kanske blir du lite extra spänd om begravning är i en annan stad. Är det svårt att hitta till begravningsstället? Vad ska du ha på sig? Vilket hotell ska du boka? Ju bättre förberedd du är, desto enklare kommer det att kännas. Och det viktigaste är ju faktiskt att du är där.

Ska du på en begravning i Malmö är det bra att boka hotell i god tid. Det är inte svårt att hitta hotell i Malmö, men välj gärna ett som ligger nära lokalen där begravningen ska vara. Då blir det enklare för dig att hitta och du riskerar inte att komma för sent.

Planering inför en begravning

När hotellet är bokat är det alltså bra att kolla in var begravningen ska vara. Många begravningar idag är borgerliga och hålls därför inte i en kyrka.

– Den ena faktorn är ju att fler har gått ur kyrkan. Men sen tror jag också att även om folk är med i svenska kyrkan så är det inte så många som är religiösa, förklarar Medina Törrissen som arbetar som officiant vid begravingar.

Många funderar också på vilken klädsel som gäller vid en begravning. Om inte begravningsföljet har sagt något är svart diskret klädsel det som gäller. Känner du dig osäker så bara fråga. Det är bättre att våga fråga än att det blir fel. Tänk på att din närvaro vid begravning både är för att hedra den som gått bort och för att finnas som ett stöd för de anhöriga.

Det är också brukligt att ta med en handblomma som sedan lämnas vid kistan som ett sista avsked. Fråga på hotellet du har bokat efter närmaste blombutik i Malmö.