Det är ofta en jobbig historia att sälja sina föräldrars gamla hus när de gått bort. Det är guld värt att välja en duktig mäklare från Skandiamäklarna som kan sköta hela säljprocessen. Mäklaren kan den lokala marknaden samt de regler som gäller vid försäljning.

Att ärva ett hus är ofta ingen rolig anledning till att bli husägare, särskilt när det handlar om dödsfall där en förälder avlider. Det här innebär mycket jobb med det administrativa kring fastigheten, med allt vad det innebär. Här är det skönt att kunna ta hjälp av en kunnig person, som dessutom kan fungera avlastande under en lite jobbig period. Hos Skandiamäklarna får du värdefull hjälp med allt som har med husförsäljning att göra. Har du inte tänkt behålla ditt ärvda hus kan du med fördel besöka skandiamaklarna.se/salja och läsa mer om de tjänster som erbjuds.

Välj rätt mäklare

Vid all husförsäljning är det viktigt att välja rätt mäklare som kan marknaden, men som också har koll på regelverket kring försäljning i olika situationer. Vidare är det viktigt att välja en mäklare som du känner förtroende för, särskilt i de fall där du kanske är tyngd av sorg och inte riktigt orkar ta tag i allt på egen hand. Att sälja sina föräldrars gamla hem kan bli mycket emotionellt – det kanske till och med är så att du växt upp i det huset, vilket gör det hela än svårare. Då är det skönt att kunna överlämna försäljning och allt kringarbete till en kunnig mäklare på Skandiamäklarna, så att du istället kan fokusera på annat.

En mäklare som har koll på den lokala marknaden är guld värd för dig som ska sälja ett hus du ärvt. Det kan vara svårt att själv hänga med i prisutvecklingen i området, något som mäklaren har stor kunskap om. Mäklaren håller i all kontakt med spekulanter, ordnar visningar och sköter hela processen från utannonsering till skrivet kontrakt. Du behöver med andra ord inte vara involverad i detta alls, utan mäklaren rapporterar till dig löpande hur det går med försäljningen.