Någonsin hört talas om ett ”Gröllop”? Det är ett bröllop kombinerat med begravning för att spara pengar eftersom att bägge tillställningarna är ganska så dyra att stå för och en kombination av dessa två är därför en bra inbesparingslösning – i alla fall i huvudet på filmmakaren Hugo Andersson och producenten Mija Sölving som nu är i full färd med att göra en kortfilm på detta tema.

”Och i slutet av sommaren börjar inspelningen av “Gröllop”, som handlar om ett par som ska gifta sig, och bestämmer sig för att slå ihop firandet med den blivande makens fars begravning för att spara pengar.” läs mer här.

Filmkamera2Det är dyrt med begravning och det är dyrt med bröllop. Så varför inte slå ihop dessa två stora händelser med varandra, hur skulle det se ut? Om inget annat skulle man spara en hel del pengar. Så resonerade i alla fall filmmakaren Hugo Andersson när han skrev manuset till sin nya kortfilm ”Gröllop” som just slår ihop dessa två saker med varandra. Hur det kommer gå är dock en annan fråga, men i huvudrollen kommer vi att få se Johannes Brost som enligt utsago tycker tanken med filmen både är konstig och rolig på samma gång. Något som nog de flesta av oss tycker. Övrig casting till filmen återstår dock att se, för det är man nämligen i full färd med nu. Till exempel kommer man den 11 juni nu att hålla en öppen casting för personer som vill vara med i filmen. Och man söker även efter en kyrka som är villig att låna ut sina lokaler för filmmakarna och deras kommande film.

Hur ska filmen bli?

Enligt skaparna Hugo Andersson och Mija Sölving är filmen tänkt att bli en väldigt spårad komedi som driver med hur vi beter oss på våra högtider. Tanken är heller inte att såra eller göra någon upprörd, utan syftar snarare till att göra något roligt av begravningstanken som annars är allvarlig. Vilket är precis det samma skulle kunna sägas om bröllop vilket är något som också blivit allt allvarligare – så att kombinera dessa två tillsamman kan inte bli annat än komiskt!